Tanévnyitó

Dr. Révai-Bere Norbert a Külgazdasági és Külügyminisztérium Képzési Főosztályának főosztályvezetője megnyitotta a tanévet a Somlói úti oktatási helyszínünkön

Műveltségi vetélkedő

2018. október 12-én, pénteken került megrendezésre többéves múltra visszatekintő "Őszi műveltségi vetélkedőnk" . A diákok matematika, fizika, kémia, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, valamint földrajz tantárgyakból mérhették össze tudásukat, vegyes csapatokat alkotva. A szellemi akadályverseny végén a legjobb csapatok jutalomban részesültek, melyet a program zárásaként tartott állófogadás keretében vettek át a diákok.

Színház látogatások

MAGY-2 csoport: Carmina Burana előadáson az Erkel Színházban

MAGY-2 csoport a Hamlet előadáson a Vígszínházban.

Természettudományos szakmai programok


Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Budapest

Az emelt szintű biológia érettségi előkészítő képzésben tanuló diákokkal látogatást tettünk a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumba. Két interaktív foglalkozáson vettünk részt, melyek az emberiséget sújtó nagy fertőzésekről és járványokról, valamint az emberi test felfedezésének történetéről szóltak. Az előadások között játékos feladatok segítségével fedezhették fel a múzeumot az egyetemi előkészítős diákok.


Dorogi hulladékégető


Az emelt szintű érettségi előkészítő képzésében részt vevő, biológia-kémia szakos diákjainkkal ma üzemlátogatást tettünk a dorogi hulladékégetőben. A veszélyes hulladékok kezeléséről, valamint az üzem működéséről szóló film megtekintése után az üzemi terület bejárása következett.

Somoskő, Hollókő


A földrajz érettségi előkészítő képzésében részt vevő diákokkal ellátogattunk Somoskőre, Hollókőre és a kazári riolittufákhoz.

Táncház


Az angolos csoportok egy nagyon jó hangulatú skót táncházban voltak. Kedves emberek, élőzene és nagyon sok pörgés-forgás jellemezte az estét.